Solids Instruments
Nederlandse taal English

Doseerbanden en bandwegers

Voor het continue horizontaal wegen en/of doseren van grote hoeveelheden bulkgoed, zijn de Jesma weeg-en doseerbanden de beste oplossing. De diverse uitvoeringen zijn ontwikkeld voor het dynamisch wegen/ doseren van pellets, granulaten, korrels en poeders tot vis, vlees en groenten.
Voor de cement, mijnbouw, recycling en energie markt zijn er de HD (Heavy Duty) uitvoeringen. De weeg-en doseerbanden zijn er in diverse modellen, vanaf 0,25 %, 0.5%, 1% of 2 % nauwkeurigheid, afhankelijk van de toepassing en de mechanische omstandigheden. Voor ijkwaardige toepassingen, OIML, MID, Welmec, is de JesBelt A geschikt, ook in ATEX omgeving. Deze uitvoering is wellicht een goed alternatief voor een bunker weger of een weegbrug, welke beiden worden toegepast bij het ijkwaardig beladen van vrachtwagens. Een andere interessante toepassing is bij het lossen/laden van schepen, ter controle van de geleverde hoeveelheid.
Doordat de weging niet afhankelijk is van de product samenstelling, is het een goede oplossing indien de product eigenschappen variëren zoals bijvoorbeeld bij graan, mout, koffie/cacaobonen e.d.

Product overzicht:
weigh-feeder-gb

Band wegers

belt-scale-gb

SEG bandwegers

Belt scales EF01-7E

OIML R50 certificaat:

OIML – Jesma Vejeteknik

Werkings schema:
funktionsprincip Jesbelt A-gb

realized-projects-weigh-feeders-gb

Danlind GB

Voorbeeld vrachtwagen belading:

Voorbeeld multi dosering toepassing:

Werkings-principe:

images-8

images-9

images-16

jesbelt-d-bandvaegt-weigh-feeder-bandwaage-3b0bcb86

jesbelt-k-bandvaegt-weigh-feeder-bandwaage-bc73aae8

jesbelt-mini-5161b76d

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op via email: nl@jesma.com of telefoon: 0161-434183 of 06-53220397.